Рецепти вихідного дня

ПОЛУНИЦЯ

Полуниці — це напевно найочікуваніші ягоди в усьому році. Саме вони асоціюються з початком теплого періоду року. Вони здаються такими спокусливими та бажаними, а їх смак тішить усіх, від малих до дорослих. В моєму дитинстві єдиний десерт чи страва з полуниць, що готувався, це був салат з полуниць зі сметаною та цукром. В часи тотального дефіциту та пострадянського поставання української гастрономії з колін, це був чи найвишуканіший десерт для мене малої. Тепер, дивлячись на все зовсім інакше, принципово не роблю такого салату, адже скільки всіляких цікавих та небанальних страв та десертів з полуниці можна приготувати!

Полуниця в шоколаді

Інгредієнти:
• 2 плитки чорного шоколаду,
• 1 кг полуниці, горіхи.
Приготування: Фісташки, мигдаль або гарбузове насіння очистити і порубати на доволі великі шматочки. Розтопити шоколад, занурити в нього полуницю, за бажанням можна обваляти в горіхах. Викласти на пергамент, помістити в холодильник на 15 хвилин.

Полуничний суп з ревенем

Інгредієнти: 5 паростків ревеню, 350-500 мл води, 3 см кореня імбиру, 250 г полуниці, 8-12 фініків, 1 лайм, цедра.

Приготування: ревінь очистити від грубих частин на ніжці, нарізати шматочками 2-3 см, додати в каструлю з 250 мл води, тертим імбирем і цедрою лайма. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 5-8 хвилин, поки ревінь не почне розчинятися. Змішати в чаші блендера з полуницею, фініками без кісточок і водою до потрібної консистенції. Збити. Подавати з йогуртом або кокосовими вершками, квітами бузини і улюбленими суперфудами.

Гарячі бутерброди з полуницею

Інгредієнти:   20 скибок нарізаного французького багета, 2 столові ложки м’якого вершкового масла, 2 склянки нарізаної скибочками свіжої полуниці, чверть чашки цукру.

Приготування: шматки багета злегка змастіть вершковим маслом. Викладіть їх на форму для запікання та поставте в нагріту духовку на 2-3 хвилини. Далі дістаньте багет з духовки. На кожен шматочок покладіть полуницю і посипте цукром. Знову поставте в духовку на 3-5 хвилин. Після цього можете подавати на стіл.

Салат із полуницею

Інгредієнти: полуниця, сир фета, шпинат, лимонний сік, оливкова олія.

Приготування: розріжте полуницю навпіл. Сир наріжте невеликими кубиками.  Додайте шпинат. Після цього полийте оливковою олією та лимонним соком. За бажанням, у салат також можна додати стиглий авокадо та горіхи. Всі інгредієнти перемішайте.

Полуничні цукерки

Інгредієнти: сир кисломолочний – 400 г, цукрова пудра – 60 г, кокосова стружка – 30 г, вершки чи солодка сметана – 100 г, полуниця – 200 г, цукор ванільний – 20 г.

Приготування: сир протріть через металеве сито. Пропустіть через м’ясорубку або ретельно розітріть виделкою. Додайте ванільний цукор, цукрову пудру, кокосову стружку. Все розітріть до однорідної маси. Полуницю ретельно промийте. Сформуйте кульки із сирної маси, формуйте їх у паляничку. Загорніть у них по одній полуниці, зробіть круглі цукерки. Готові цукерки можна посипати кокосовою стружкою.

Полунична шарлотка

Інгредієнти: 200 г полуниць, 1 ст л. борошна та цукру, 3 шт. яйця, 50 г вершкового масла, олія (щоб змастити форму), 1 ч.л. розпушувача.

Приготування: яйця збийте з поступовим додаванням цукру. У суміш додайте вершкове масло. Висипте просіяне борошно з розпушувачем. Тісто для шарлотки ретельно перемішайте. Змастіть форму олією, обсипте її борошном. Акуратно викладіть тісто. Невеликі ягоди полуниці викласти зверху на тісті. Випікайте шарлотку з полуницею 40 хвилин при 180°.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *